SeavisTours View of punta cana Punta Cana beach Words best beaches Plane on airport Punta Cana Airport Punta Cana Resort strip Punta Cana Sun drenched beaches Punta Cana beach Sun drenched beaches Punta Cana beach

 » Dominicaanse Republiek Weer & Klimaat


 » Live from Bayahibe:

 

 

Hier de live Webcam vanuit Bayahibe. Meer live reports mbt het weer kun je lezen op de fanpage van SeavisTours. Als je naar beneden scrolt op deze page, zie je de live radar beelden....
De webcam updates iedere paar seconden. Bij iedere wisseling van het hele uur (bijvoorbeeld om 08:00, 09:00, etc.) is de webcam voor een aantal minuten niet zichtbaar. De webcam is meestal zichtbaar van 7:00 uur tot 19:00 uur locale tijd.

 


 

 

Het hele jaar door kunt u in de Dominicaanse Republiek van de zon en een aangename warmte genieten. Het eiland heeft een tropisch klimaat met een relatief konstante temperatuur (28-32c), met een relatief hoge vochtigheidsgraad. Door de altijd aanwezige bries is het zeker goed uit te houden. Er is gemiddeld 8 uur zon per dag en zelfs in de regentijd kunt u rekenen op genoeg zon om te genieten.U kunt dus heerlijk en vaak zonnebaden in de Dominicaanse Republiek en de thuisblijvers jaloers maken met een mooi bruin(er) kleurtje. Echter het onderschatten van de krachtige zon in de Dominicaanse Republiek is de meest voorkomende reden dat door toeristen een dokter moet worden bezocht. Verbranding kan tot zeer ernstige klachten leiden en je vakantie ruïneren.


Wat is de beste tijd om op vakantie gaan?
Niet zozeer de temperatuur, maar het aantal zonne-uren per dag en de regenval kunnen bepalend zijn voor de keuze van uw vakantieperiode. Het hele jaar bezoeken toeristen de Dominicaanse Republiek om te genieten van de zon en aangename temperatuur. De klimaatstatistieken tonen dat over het algemeen in de maanden februari, maart en april de minste regen valt met een gemiddelde dagtemperatuur van 28 - 30 graden celcius ('s nachts: 18-22 graden). Juni en juli staan op de tweede plaats van zonzekere maanden. Dit betekent natuurlijk niet dat u de andere maanden zal wegregenen of dat er in de zonzekere maanden geen regen kan vallen.De regentijd
De regentijd verschilt per gebied in de Dominicaanse Republiek. Over het algemeen valt de hoeveelheid neerslag in de regentijd best mee. Meestal zijn het hevige korte buien aan het einde van de dag of 's nachts. Het komt bijna nooit voor dat een vakantie volledig wordt verpest door extreme langdurige regenval. De drogere Zuid- en Oostkust krijgt het meeste regen in Mei, September en October. Echter de 'regentijd' in Bayahibe heeft minder neerslag dan tijdens de droge maanden aan de Noordkust en Samana. Zelf binnen de gebieden zijn de verschillen groot, het eiland Saona bijvoorbeeld krijgt maar 1/3de van de regenval van Bayahibe. Het schiereiland Samana heeft relatief veel regen het gehele jaar door en aan de Noordkust zijn de droogste maanden Juni, Juli, Augustus en September.


Live weather radar Caribisch gebied


live radar Caribbean

Live weather radar Dominicaanse Republiek


live radar dominican republic

Orkaanseizoen in de Dominicaanse Republiek


Het Atlantische orkaanseizoen begint in juni en loopt door t/m november. De maximale activiteit is doorgaans in september. De verwoestende orkanen worden meestal aan de westkust van Afrika geboren en het duurt zo'n drie weken voordat deze het eiland kunnen bereiken. Elk jaar krijgen de orkanen een naam, dit gebeurt omdat het dan makkelijker communiceren is naar het publiek, zeker wanneer er meerdere orkanen actief zijn.

De orkaan-namen voor 2013 zijn: Andrea, Barry, Chantal, Dorian, Erin, Fernand, Gabrielle, Humberto, Ingrid, Jerry, Karen, Lorenzo, Melissa, Nestor, Olga, Pablo, Rebekah, Sebastien, Tanya, Van und Wendy...

De laatste grote orkanen die de Dominicaanse Republiek hebben geteisterd waren de orkaan David in augustus 1979 en George in september 1998. In 2004 heeft orkaan Jeanne voor veel overlast aan de Noord-Oostkust gezorgd en moesten toeristen voortijdig hun vakantie afbreken wegens schade en wateroverlast.

Meer informatie over de orkanen die de Dominicaanse Republiek getroffen hebben vind je hier: Hurricanes in the Dominican-Republic.

De kans dat u een orkaan meemaakt is dus niet zo groot en wanneer u toch krijgt te maken met een orkaan of tropische storm, kunt u verzekerd zijn dat de hotels alles zullen doen om uw veiligheid en comfort te waarborgen. Volg daarbij altijd de instructies van het management op!

Wanneer er sprake is van een tropische storm en/of orkaandreiging dan kunt u de laatste info altijd lezen op de site van het National Hurricane Center.