Boca Chica Reisgids

Nergens op het eiland is het water zo kalm, helder en ondiep als in Boca Chica. Het is een lagune die wordt beschermd door een enorm rif. Je kunt tot heel ver in het water lopen en nog steeds maar het water tot je knie�n hebben staan. Ideaal dus voor gezinnen met kleine kinderen.

Jetski's worden veilig uit de buurt gehouden, maar je kunt wel kajakken, peddelen, waterfietsen of een ritje op een grote banaan maken. Binnen het rif liggen de twee kleine eilandjes, La Matica en Los Pinos. La Matica is de naam van een Mangrove en is een broedplaats van vele duizenden vogels.

Er zijn talloze plaatsen aan het strand waar je kunt eten, drinken of een stoel kunt huren. Verkopers komen langs met vers fruit, handgemaakte artikelen, sieraden en hapjes. Niet echt een strand om ongestoord te luieren, maar wel heel gezellig.

's Avonds speelt het leven zich voornamelijk af in de drukke hoofdstraat de Calle Duarte, die na 19 uur word afgesloten voor het verkeer. Je kunt hier tot laat heerlijk genieten van lokale vis- en vleesgerechten. Daarna gaat het in de barretjes, caf�s en discotheken onder genot van rum, cocktails en merengue nog een paar uurtjes door.


 » Vakantie Aanbiedingen Boca Chica

Alle grote reisorganisaties hebben de Dominicaanse Republiek in hun vakantie aanbod. U kunt snel en veilig via deze site online boeken, u wordt rechtstreeks doorgeleid naar de juiste pagina van de tourorganisatie van uw keuze. Het aanbod bestaat uit All-Inclusive vakanties in grote en luxueuze vier- en vijfsterren resorts.
Naar Top
 » Te Zien..
saona island

Deze badplaats is slechts 25 minuten verwijderd van Santo Domingo, zodat een uitstapje naar de hoofdstad snel is gemaakt. Andersom ook en al tientallen jaren bezoeken veel Dominicaanse families Playa Boca Chica in het weekend.

 » Te Doen..

In de resorts worden er dagelijks tal van activiteiten georganiseerd voor jong en oud. SeavisTours, een lokale touroperator onder Nederlands management organiseert spannende en ontspannende excursies en snorkel touren. U kunt o.a. deelnemen aan jungle touren naar het binnenland of aan verschillende excursies naar de eilanden Saona en Catalina.

 » Top Excusies:


De Saona Crusoe VIP tour naar het eiland Saona is van 2010 tot 2014 door de lezers van Tripadvisor.com uitgeroepen tot de beste excursie van de gehele Dominicaanse Republiek!!!!

bayahibe, excursies

Bayahibe is ook een goed startpunt voor duikers. Er zijn diverse boeiende koraalriffen en ook wrakduiken behoort tot de mogelijkheden.