Sosua Reisgids

Sosua ligt ongeveer in het midden aan de Noordkust van de Dominicaanse Republiek en is de plaats waar in de 70'er jaren de eerste toeristen in grotere getallen verbleven. Sosua is een bruisend en levendig stadje met een prachtige baai. Het strand is dan ook gelijk de belangrijkste attractie.

Sosua nightlife

Sosua bestaat uit diverse wijken. De twee belangrijkste zijn El Batey en Los Charamicos. Deze twee wijken zijn door het prachtige Playa Sosua met elkaar verbonden. Als toerist zult u zich vooral in El Batey vermaken. Het is het gezellige centrum met een groot aantal restaurants, cafeetjes, discotheken, en winkeltjes. Als de rest van het eiland al slaapt, gaat het in Sosua pas beginnen en net zoals in Nederland begint het pas laat druk en gezellig te worden en word er gefeest tot in de vroege uurtjes.

Los Charamicos is een stuk armoediger en bestaat uit smalle straatjes met schamele huisjes, cafeetjes, kleine winkeltjes en Dominicaanse restaurants waar u voor weinig geld van een heerlijke lokale maaltijd kunt genieten.

Playa Sosua - Het grote strand in de rustige baai is de belangrijkste attractie van Sosua. Op het strand vindt u een enorm aantal winkeltjes met zwemkleding, souvenirs, en andere artikelen, maar ook restaurantjes en verhuurbedrijfjes waar je bijvoorbeeld een jetski of duikapparatuur kunt huren.


 » Het Klimaat in Sosua

Zonnige natte winters, aangename passaatwinden.
Sosua - strand Het klimaat van alle vakantiegebieden aan de Noordkust is nagenoeg hetzelfde. De beste tijd voor een strandvakantie in Sosua is de winter, van januari tot maart met aangename temperaturen van tussen 25C en 27C, maar altijd nog met een gemiddelde neerslag van 100 tot 200mm(!) per maand. De hogere temperaturen in de zomer kunnen 31C bereiken, met de regenval van gemiddeld 50 mm, en de altijd aanwezige passaatwinden die de luchtvochtigheid temperen. Het regenseizoen in Sosua is van oktober tot begin januari, met in december de meeste neerslag, vaak tot 300mm en tropische stortregens die in het algemeen zwaar, maar van korte duur zijn. Sosua's orkaanseizoen loopt van augustus tot oktober.

Een tip: trek u niet teveel aan van de iconen op weerwidgets met wolkjes en onweersstormen. Het weer is erg lokaal en als het ergens in het bereik van het weerstation regent, wordt een 'regen icoon' geplaatst. Aan de kust is het meestal beter.


 » Vakantie Aanbiedingen Sosua

Alle grote reisorganisaties hebben de Dominicaanse Republiek in hun vakantie aanbod. U kunt snel en veilig via deze site online boeken, u wordt rechtstreeks doorgeleid naar de juiste pagina van de tourorganisatie van uw keuze. Het aanbod bestaat uit All-Inclusive vakanties in grote en luxueuze vier- en vijfsterren resorts.
Naar Top
 » Te Zien..
sosua street

Sosua is vooral bekend om haar uitgaansleven met zijn vele internationale restaurants, discotheken en cafeetjes. Je kunt 's avonds heerlijk eten en u vindt zowel internationale keukens als een snelle hap. Als de rest van het eiland al slaapt, gaat het in Sosua pas beginnen en net zoals in Nederland begint het pas tegen 24 uur druk en gezellig te worden en word er gefeest tot in de vroege uurtjes. Sosua wordt dan ook vooral bezocht door vrijgezellen en avonturiers.

Sosua is niet bekend om haar bezienswaardigheden. Echter, het Museo Judio Sosua vormt een uitzondering, het toont de immigratie en vestiging van de joodse vluchtelingen in de jaren 1940.

 » Te Doen..

Columbus Water Park (Sosua) - Dit waterfunpark is het grootste in het Caribisch gebied. Het park heeft een groot aantal verschillende soorten (niveaus) glijbanen, alsook zwembaden, restaurants, bars en winkels. Af en toe in het weekend worden live optredens door internationaal zangers en bands aangeboden. Het park kan behoorlijk druk zijn in de weekenden in de zomer als de lokale bevolking een bezoekje brengt.

Golf - Golfers kunnen terecht bij verschillende golfcourses rondom Puerto Plata.

U kunt deelnemen aan diverse boeiende, spannende en ontspannende excursies, zoals bijvoorbeeld een safari, bootuitstapjes op de zee, zeevissen, zwemmen met dolfijnen, paardrijden en meer.

De reisleiders in de hotels bieden excursies aan. Rechtstreeks boeken bij de aanbieder is echter veel goedkoper. Check hieronder....

 » Top Excusies: