Dominicaanse Republiek Vervoer & Transport


De bus

In de Dominicaanse Republiek zijn goede busmaatschappijen, zoals Caribe Tours, die met luxe Americaanse en Japanse touringcars de grote plaatsen met elkaar verbinden. Deze bussen zijn aircogekoeld en vertonen onderweg vaak ook nog een filmpje. Zo kunt u voor weinig geld gerieflijk van de ene naar de andere kant van het eiland reizen. De reistijd van Puerto Plata en Santo Domingo is zo'n 3,5 uur en kost ongeveer 10 euro.


Onderweg zijn er diverse haltes om uit te stappen, zoals in Santiago de los Caballeros en La Vega. Ook is er onderweg altijd een korte pauze om even iets te eten en te drinken of om naar de wc te gaan. Deze busdiensten bieden een uitstekende gelegenheid om meer van het mooie eiland te zien en allerlei mensen te ontmoeten.


Naar Top

De Guagua

Een ander vervoermiddel zijn de Guaguas, dit zijn bustaxi's die meestal vaste routes op het eiland rijden en je voor een euro of minder meenemen. Deze bussen worden echter wel zo vol mogelijk gepropt. Zo kan het voorkomen dat je op de achterbank zit met 8 personen en een aantal dieren. Niet comfortabel maar wel een unieke en spannende belevenis!


De motoconcho

Het meest gebruikte vervoermiddel zijn de motoconchos, dit zijn brommer- of motorfietstaxi's die jou (en je kippen) snel voor een paar peso's ergens naar toe brengen. Uitermate geschikt voor korte afstanden. Zie je zo'n motoconcho steek dan gewoon je hand in de lucht en hij komt naar u toe. Spreek in de toeristengebieden wel van tevoren de prijs af, om misverstanden te voorkomen.


De taxi

U kunt ook een taxi nemen, het is duurder maar zeker nog stukken goedkoper dan in Nederland en België. Bespreek van tevoren de prijs, want ze gebruiken vaak geen meters. In de stad vindt u ook zgn. publicos, dit zijn taxi's die vaste routes rijden en onderweg ook nog andere mensen oppikken en dus goedkoper zijn, maar zeker niet comfortabel wanneer u met vijf of zes mensen op de achterbank moet zitten.


Het vliegtuig

Vliegen kan ook, binnenlandse vluchten worden dagelijks verzorgd door kleine maar goede vliegtuigmaatschappijen, zoals AeroDomca. Vluchten zijn er o.a. tussen de hoofdstad en Puerto Plata, Punta Cana en Las Terrrenas. Vraag naar de mogelijkheden bij uw reisleider of op vliegveld.


Naar Top

Auto huren

Wanneer u zelf wilt bepalen waar en wanneer naartoe dan kunt u een auto, motor of fiets huren. Houdt er ook rekening mee dat ze in de Dominicaanse Republiek roekeloos rijden en weinig rekening houden met de verkeersregels. Hoe groter de auto des temeer je te zeggen hebt op de rijbaan. Verder lopen er mensen op de snelweg, steken dieren plotseling over, rijden auto's op de verkeerde rijbaan en kunnen de voertuigen plotsklaps keren. Bij een ongeluk krijgt de toerist meestal de schuld, zelfs als dat duidelijk niet het geval is, en de politie mag u voor nader onderzoek opsluiten. De Dominicaanse Republiek is een van de landen met het hoogste aantal verkeersongelukken per inwoner ter wereld.


Wilt u toch een auto huren, kies dan altijd voor de meest volledige verzekering om geen hoge kosten te hebben in geval van een aanrijding. Controleer ook altijd goed het voertuig, voordat u de weg op gaat om niet op te draaien voor reparatiekosten. Beter is het om de autohuur voor uw vertrek te regelen bij een erkend autoverhuurbedrijf.


Er op uit..

U kunt spannende en ontspannende excursies boeken en zo gemakkelijk, veilig en o.l.v. een gids diverse natuur- en adventure parken en bezienswaardigheden op het eiland gaan bezoeken. U kunt dan kiezen voor een comforabele bus of zelf rijden in een buggy of quad.


 » Praktische ReisInformatie DR

Indien u op reis gaat naar een ander land komen tal van vragen naar boven. Wat met inentingen, het wisselen van geld, waarheen indien ik problemen krijgt ......
We hebben tal van antwoorden verzameld op de pagina Dominicaanse Republiek Informatie. Bezoek ook de pagina's Transport, Veiligheid & Gezondheid en Winkelen & Souveniers.

Naar Top
vi-banner
 » Top Excursies

 » Oostkust / Zuid-Oost kust:

 » Noordkust:

 » Schiereiland Samana:

 » Te Doen..


In de resorts worden er dagelijks tal van activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Ook bieden de reisleiders tal van excursies aan. Bedenk dat excursies die via het internet of bij lokale tour operators buiten het resort geboekt worden tot 50% goedkoper zijn dan in het resort (de reisorganisaties verlangen 35-50% commissie !!).

Er is een aantal Nederlandse touroperators die kwalitatief hoogwaardige excursies aanbieden. Zo is de Saona Crusoe VIP tour naar het eiland Saona van de Nederlandse aanbieder SeavisTours van 2010 tot 2014 door de lezers van Tripadvisor.com uitgeroepen tot de beste excursie van de gehele Dominicaanse Republiek!!!!

 » Reisgidsen: