villa iguana bayahibe

Bayahibe Reisgids

Bayahibe kan zich door haar natuurlijke schoonheid en ligging verheugen op een stijgende populariteit. Het is een klein vissersdorpje met mooie gekleurde huisjes en bootjes met daar om heen een aantal vier- en vijfsterren klasseresorts gelegen aan het Dominicus en Bayahibe strand.


Saona Eiland

Saona eiland - droombestemming

Tegenwoordig zijn veel vissers druk met het vervoeren van toeristen uit het hele land naar het droomeiland Isla Saona, wat op slechts 45 minuten varen ligt van Bayahibe. Bayahibe is dé toegangsweg naar dit natuur- en snorkelparadijs, dat onderdeel uitmaakt van het enorme en beschermde Parque Nacional del Este met een overweldigende diversiteit aan natuurschoon. Isla Saona is de locatie waar de bounty reclame opgenomen is en delen van de Pirates of the Caribbean zijn hier gefilmd.


Zandbanken

De zee rond het eiland is rijk aan flora en fauna, met vele vogelssoorten en tropische vissen, en er zijn grote gebieden waar natuurlijke zandbanken de diepte terugbrengen tot slechts een paar meter. Deze zandbanken zijn populair bij de bezoekers. De excursie boten stoppen honderden meters vanaf het strand en u kunt uitstappen in het heupdiepe water om te snorkelen, iets te drinken en om de inheemse zeesterren te bekijken.


Bootexcursies

Saona eiland - underwaterworld

Het eiland Saona is de Caribbean op z'n best met parelwitte palmenstranden en kristalhelder turquoise zeewater. Een paradijselijke plek om ontspannen te snorkelen en kennis te maken met de kleurrijke onderwaterwereld. Vaak wordt een excursie naar Isla Saona gecombineerd met een bezoek aan andere mooie plekjes van het natuurpark, zoals een tocht per boot door de mangroven, snorkelen boven een koraalrif, waar ontelbare gekleurde visjes uit je handen eten of een tocht naar het kleine eiland Catalinita.


 » Het Klimaat in Bayahibe

Tropisch en droog klimaat aan de zuidkust.
Het strand van Bayahibe ligt in een baai aan de zuidoostkust van de Dominicaanse Republiek, aan de Caribische Zee. Het gebied heeft een tropisch klimaat, met het hele jaar door zonneschijn en hoge temperaturen. De beste tijd voor een bezoek aan Bayahibe is tussen December en April en tussen Juni en Augustus, wanneer het weer warm en droog is en de omstandigheden ideaal zijn voor een exotische strandvakantie met veel watersport.


Minste neerslag


rainfall table

Van alle vakantiegebieden in de Dominicaanse Republiek ontvangt Bayahibe de minste neerslag. Temperaturen stijgen in de zomer, gemiddeld tot 32C, met een hoge vochtigheidsgraad gedurende de nazomer. In de regentijd schijnt de zon altijd nog gemiddeld 8 uur per dag.

Een tip: trek u niet teveel aan van de iconen op weerwidgets met wolkjes en onweersstormen. Het weer is erg lokaal en als het ergens in het bereik van het weerstation regent, wordt een 'regen icoon' geplaatst. Aan de kust is het meestal beter.


 » Vakantie Aanbiedingen Bayahibe

Alle grote reisorganisaties hebben de Dominicaanse Republiek in hun vakantie aanbod. U kunt snel en veilig via deze site online boeken, u wordt rechtstreeks doorgeleid naar de juiste pagina van de tourorganisatie van uw keuze. Het aanbod bestaat uit All-Inclusive vakanties in grote en luxueuze vier- en vijfsterren resorts.
Naar Top
vi-banner
 » Te Zien..
saona island

De grootste attracties in Bayahibe zijn de droomeilanden Saona, Catalina en Catalinita, onderdeel van het Nacional Parque Del Este. De onderwaterwereld in het park is van wereldklasse.

De dichtstbijzijnde grote stad is La Romana, bekend door het luxe villadorp Casa de Campo, waar vele bekende mensen en beroemdheden een villa bezitten. En door Altos de Chavon, een copy van een Mediterraans dorp uit de 16de eeuw compleet met amfitheater.

En voor golfliefhebbers: de beroemde golfbaan the Teeth of the Dog is eveneens in Caso de Campo gelegen. Deze golfbaan behoort tot de top 50 in de wereld.

 » Te Doen..

In de resorts worden er dagelijks tal van activiteiten georganiseerd voor jong en oud. SeavisTours, een lokale touroperator onder Nederlands management organiseert spannende en ontspannende excursies en snorkel touren. U kunt o.a. deelnemen aan jungle touren naar het binnenland of aan verschillende excursies naar de eilanden Saona en Catalina.

 » Top Excusies:


De Saona Crusoe VIP tour naar het eiland Saona is van 2010 tot 2014 door de lezers van Tripadvisor.com uitgeroepen tot de beste excursie van de gehele Dominicaanse Republiek!!!!

bayahibe, excursies

Bayahibe is ook een goed startpunt voor duikers. Er zijn diverse boeiende koraalriffen en ook wrakduiken behoort tot de mogelijkheden.Praktische ReisInformatie DR

Indien u op reis gaat naar een ander land komen tal van vragen naar boven. Wat met inentingen? Wisselen van geld? Waarheen indien ik problemen krijg?

We hebben tal van antwoorden verzameld op de pagina Dominicaanse Republiek Info. Bezoek ook de pagina's Transport, Veiligheid & Gezondheid en Winkelen & Souveniers.