Winkelen in de Dominicaanse Republiek


Meer dan rum en sigaren...

rum

Wanneer je gaat winkelen zul je ontdekken dat de Dominicaanse Republiek heel wat meer te bieden heeft dan alleen sigaren en rum. U kunt diverse producten, zoals o.a. sieraden, kunstvoorwerpen en kleding voordelig aanschaffen. Het is een land van tegenstellingen en zo vindt u aan de ene kant eenvoudige colmados (kruidenierswinkels) en aan de andere kant moderne winkelcentra, groter en mooier dan in Nederland en België.


De meeste winkels openen hun deuren om 9 uur en sluiten om 19.00 uur. Kleinere winkels gaan iets eerder dicht. Meestal is de winkel tussen de middag enkele uren gesloten. De beste tijd om een shop te bezoeken is van 10 tot 12 of van 4 tot 6.


Santo Domingo en Santiago

larimar stone

Santo Domingo heeft het grootste aanbod winkelcentra en speciaalzaken en de meeste vind je in de buurt van de straten Winston Churchill en 27 de Febrero. Ook Santiago heeft een groot en divers winkelaanbod en in de Calle del Sol, gelegen in het bruisende centrum van de stad, kunt u gezellig winkelen op jacht naar koopjes, die je door de gunstige koers, ongetwijfeld zult vinden in de grootwarenhuizen en vele speciaalzaken.


Daarna lekker bijkomen op een terrasje onder het genot van een tropische cocktail en/of Dominicaanse maaltijd. Heeft u trek in een Westerse snack, dan zijn McDonalds, Burgerking en de pizzarias snel gevonden.


Naar Top

Dominicaanse producten...

manajuana

De Dominicaanse Republiek heeft de beste rum van de wereld. Het is niet alleen zeer smaakvolle rum, maar ook nog eens goedkoop, dus neem zeker een paar flessen mee naar huis. De rum word puur gedronken of in een cocktail met Cuba Libre (rum-cola) als de meest favoriete. Typisch is de 'Mamajuana', een medicinale drank op basis van wortels, kruiden, honing en rum. Bezoek in je vakantie een rumfabriek, bijvoorbeeld de fabriek van de familie Brugal in Puerto Plata. U krijgt een rondleiding, kunt gratis proeven en kunt de rum voordelig inkopen..


Dominicaanse sigaren.

sigaar

Houdt u van een goede sigaar? Dan zit u goed in de Dominicaanse Republiek, want volgens kenners behoren Dominicaanse sigaren tot de top van de wereld. In Santiago kunt u een aantal sigaren fabrieken bezoeken en direkt voordelig sigaren aanschaffen. Er zijn ruim gesorteerde tabakswinkels in de grote steden en enkele toeristenplaatsen waar veel Dominicaanse topmerken worden verkocht. Let op nep-sigaren die vaak op straat 'goedkoper' worden aangeboden. De grootste sigarenfabriek in de Dominicaanse Republiek staat in La Romana.De beste Dominicaanse Sigaren? Ga naar Vivaldi Cigars . De shop is van Bert: de Nederlandse 'cigar specialist' in Punta Cana.


Souveniers

Van larimar, een pectoliet die alleen in de Dominicaanse Republiek blauw van kleur is, worden prachtige sieraden gemaakt. In het larimarmuseum leert u alles over deze bijzondere steen en kunt u ook mooie sieraden aanschaffen. Overigens heeft elke juwelier op het eiland wel sieraden van larimar in zijn assortiment.


Ook vindt u prachtige sieraden waar amber (barnsteen) voor gebruikt word. De ambar is van een zeer goede kwaliteit op het eiland en u vindt dan ook prachtige exemplaren met kleine insecten zichtbaar binnen in de ambar. Een bezoekje aan het ambarmuseum in Santo Domingo is ook de moeite waard.


Naar Top

Dominicaanse kunst en nijverheid

schilderij

In alle toeristencentra vindt u winkels en kramen waar u Dominicaanse en Haïtiaanse schilderijen en houtsnijwerken kunt kopen. Loop eerst rustig rond om de prijzen te vergelijken en meestal zijn de producten overprijst, dus aarzel niet om af te dingen. Typisch voor het land zijn de kleine keramieken (rode klei) poppetjes zonder gezicht. Deze vrouwtjes van klei dragen traditionele kleding en representeren het landelijke leven. Ze dragen bijvoorbeeld een pot met water op hun hoofd, malen koffiebonen of dragen een bosje tropische bloemen.


Naar Top

Betaal niet teveel...

afdingen

Blijf niet alleen op het terrein van je hotel, u heeft minder keus en betaalt veel meer, vaak 2 tot 4 keer zoveel! Ga er lekker op uit en u vindt vanzelf allerlei voordeeltjes en leuke hebbedingetjes. Vergeet niet tijdens het winkelen te genieten van het grote aanbod vers en smakelijk fruit. Voor een paar centen geniet je van de lekkerste ananas, mango, kokosnoot, passievrucht, sinaasappel die u ooit heeft gegeten.


Betalen doet u met de Dominicaanse Peso. In alle toeristische centra kun je dollars en euros wisselen bij de bank of wisselkantoor ( Casa de Cambio). Wissel niet op straat, want de kans dat u vals geld krijgt is dan te groot. In de grotere winkels worden meestal Credit Cards en Traveler Cheques van American Express geaccepteerd. In toeristische plaatsen, de grote steden en bij de betere hotels kunt u ook pinnen.


 » Praktische ReisInformatie DR

Indien u op reis gaat naar een ander land komen tal van vragen naar boven. Wat met inentingen, het wisselen van geld, waarheen indien ik problemen krijgt ......
We hebben tal van antwoorden verzameld op de pagina Dominicaanse Republiek Informatie. Bezoek ook de pagina's Transport, Veiligheid & Gezondheid en Winkelen & Souveniers.

Naar Top
vi-banner
 » Top Excursies

 » Oostkust / Zuid-Oost kust:

 » Noordkust:

 » Schiereiland Samana:

 » Te Doen..


In de resorts worden er dagelijks tal van activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Ook bieden de reisleiders tal van excursies aan. Bedenk dat excursies die via het internet of bij lokale tour operators buiten het resort geboekt worden tot 50% goedkoper zijn dan in het resort (de reisorganisaties verlangen 35-50% commissie !!).

Er is een aantal Nederlandse touroperators die kwalitatief hoogwaardige excursies aanbieden. Zo is de Saona Crusoe VIP tour naar het eiland Saona van de Nederlandse aanbieder SeavisTours van 2010 tot 2014 door de lezers van Tripadvisor.com uitgeroepen tot de beste excursie van de gehele Dominicaanse Republiek!!!!

 » Reisgidsen:
static map
vi-banner
 » Reisgidsen:
static map

 » Oostkust / Zuid-Oost kust:

 » Noordkust:

 » Schiereiland Samana: