Punta Cana Reisgids

Punta Cana is eigenlijk een klein gehucht met een paar hotels, maar met de naam wordt het hele toeristengebied aan de oostkust van Uvero Alto, El Macao, Arena Gorda, Bávaro, El Cortecito, Cabeza de Toro t/m Cap Cana aangeduid. Punta Cana is door de lange prachtige witte palmenstranden en klasseresorts de populairste vakantieplaats van de Dominicaanse Republiek.

Punta Cana - kilometers tropisch strand

Tientallen kilometers van ononderbroken stranden met fijn wit zand, omzoomd met kokospalmen maken dit gebied onovertroffen. Naast de stranden met hun uitzonderlijke schoonheid, zijn er meerdere attracties in de omgeving. Onder hen is het Parque Nacional del Este, een natuurreservaat met de grootste concentratie rotstekeningen van het gehele Caribisch gebied.

Punta Cana - tropisch

Het eiland Saona, deel van het park, wordt bewoond door een kleine gemeenschap van vissers. Het heeft groene bossen, echte 'bountystranden' en mangroven, die dienen als een toevluchtsoord voor een grote diversiteit aan insecten, reptielen en vogels, velen van hen endemisch voor het eiland. Schildpadden en zeekoeien verrijken het dierenleven in de zee.

Punta Cana Airport is het grootste privevliegveld ter wereld. Voorzien van alle gemakken, maar met een echte Caribische sfeer ... u komt bij aankomst direct al in een vakantiestemming.... Punta Cana is een echte droombestemming...

Tip: Verblijf je in Punta Cana en wil je meerdere dagen duiken of op excursie in Bayahibe? Check Villa Iguana in Bayahibe, het perfecte accommodatie alternatief in het kleine idylische vissersdorpje aan de zuidkust! Je spaart de reistijd en de transferkosten waardoor het hotel eigenlijk voor niets is!


 » Het Klimaat in Punta Cana

Het weer in Punta Cana en de gehele oostkust.
Het klimaat in Punta Cana is tropisch met een hoge luchtvochtigheid het hele jaar door. De temperaturen variëren weinig over het hele jaar; de gemiddelde maandtemperatuur schommelt tussen 24C en 28C. Het jaar is verdeeld in twee verschillende seizoenen: nat en droog. Het gebied ligt in de 'Hurricane belt'; het orkaanseizoen valt tussen juni en november.

Punta Cana - strand Het droge seizoen duurt van december tot april en dit is de meest populaire tijd om Punta Cana te bezoeken. De temperaturen zijn in januari en februari met een gemiddelde van 25C op hun laagste. Soms kunnen de dagtemperaturen stijgen tot midden 30 C, maar op de heetste dagen brengen de passaatwinden afkoeling. De 'alize' is een bekende passaatwind in het Caribisch gebied, die waait uit het noordoosten, met name tussen november en februari. Punta Cana, aan de oostkust, is de perfecte locatie om te profiteren van deze verkoelende bries. Hierdoor is Punta Cana een van de koelere plekken op het eiland.

Punta Cana - resort Het natte seizoen in Punta Cana loopt van mei tot november. Naast het feit dat nat is, is het ook warm en vochtig in deze tijd van het jaar. Er is nog steeds een behoorlijke hoeveelheid zonneschijn in het natte seizoen; de meeste regen valt in korte, hevige tropische regenbuien. Regen valt meestal 's nachts, waardoor het overdag meestal goed strandweer is. Het natte seizoen is de heetste tijd van het jaar, augustus-oktober kent een gemiddelde dagtemperatuur van 28C, met pieken boven de 30C en een nachttemperatuur van minimaal 25C.

Een tip: trek u niet teveel aan van de iconen op weerwidgets met wolkjes en onweersstormen. Het weer is erg lokaal en als het ergens in het bereik van het weerstation regent, wordt een 'regen icoon' geplaatst. Aan de kust is het meestal beter.


 » Vakantie Aanbiedingen Punta Cana

Alle grote reisorganisaties hebben de Dominicaanse Republiek in hun vakantie aanbod. U kunt snel en veilig via deze site online boeken, u wordt rechtstreeks doorgeleid naar de juiste pagina van de tourorganisatie van uw keuze. Het aanbod bestaat uit All-Inclusive vakanties in grote en luxueuze vier- en vijfsterren resorts.Meer hotels in Punta Cana:

Alle Punta Cana hotels van TUI.

Naar Top
vi-banner
 » Te Zien..
punta cana beach

De grootste attractie van Punta Cana is het strand; er zijn geen dorpjes van betekenis in de directe omgeving. De dichtstbijzijnde grotere stad is Higuey (50km). De belangrijkste historische attractie in Higuey is de kathedraal, de Basilica de La Altagracia, waar het beroemde schilderij van de "Virgen de la Altagracia" tentoongesteld wordt. Bavaro heeft een aantal goede golfcourses, vraag in uw hotel naar de mogelijkheden.

 » Te Doen..

De meest populaire excursie vanuit Punta Cana is een boottrip naar het eiland Saona bij Bayahibe. SeavisTours, een lokale touroperator onder Nederlands management, organiseert deze excursies.

 » Top Excusies:


De Saona Crusoe VIP tour naar het eiland Saona is van 2010 tot 2014 door de lezers van Tripadvisor.com uitgeroepen tot de beste excursie van de gehele Dominicaanse Republiek!!!!